Gå videre til innhold
Utvider med droneinspeksjon

Nyhet -

Utvider med droneinspeksjon

Inspecta tilbyr nå sensor inspeksjon med drone. En nylig inngått samarbeidsavtale med Orbiton, som spesialiserer seg på industriell inspeksjon, vil gi nye data med sanntids luftopptak og fra ubemannede systemer.

Inspecta og Orbiton har inngått en gjensidig samarbeidsavtale med en hovedtyngde innenfor tjenestesegmentene teknisk tilstand, samt sertifisering.

- Vi ser en endring i markedet og flere har forventninger til ny teknologi innenfor industrisegmentet. For Inspecta er det viktig at vi følger denne utviklingen, og nå kan gi våre kunder nye og flere muligheter, sier salg og markeds direktør i Inspecta, Gunnar Hilsen og legger til:

- Avtalen med Orbiton gir oss flere synergier. Vi unngår overlappende interesser ved at vi er ansvarlig for den tekniske delen og Orbiton bidrar med sin teknologi innenfor sensor inspeksjon. Kunden vil også få tilgang til et enda bedre teknisk underlag for det arbeidet som utføres.

Ubemannede systemer

Orbiton er ledende innenfor industriinspeksjon og fotoskanning vedbruk av RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems), såkalte «droner». Selskapet spesialiserer seg på industriell inspeksjon med små, ubemannede luftfartøyer.

- Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet. Inspecta er et stort og spennende firma, som er fremadrettet og nytenkende. Orbiton og Inspecta har mange av de samme tankene, og har allerede planer om flere spennende prosjekter, sier teknisk direktør i Orbiton, Gonzalo Figueroa.

- Vi ser klare muligheter som kan utnyttes for å tilby kundene nye inspeksjonstjenester. Vi er sikre på at kombinasjonen av Inspectas kontaktnett og faglige tyngde og Orbitons teknologi og kunnskap innen "remote sensing" vil resultere i et godt samarbeid, som begge parter vil ha stor glede av, sier Figueroa.

Orbiton er en del av Hedmark Kunnskapspark og “Norwegian Centre of Expertise for Micro & Nano Technology” (NCE).

Emner

Kategorier

Kontakter

Anne-Cathrine Sandø

Anne-Cathrine Sandø

Pressekontakt Direktør marked og kommunikasjon Pressekontakt +47 414 53 191